Ik wil kinderen laten leren vanuit zelfvertrouwen

Anneke Bezem

Anneke Bezem M.Sc. is algemeen directeur van Bureau Bezem, dat zich richt op advisering, onderzoek, training en opleiding binnen onderwijs en bedrijven. Beeld en Brein® en STERKerSTAAN® zijn onderdelen van Bureau Bezem.

De doelstelling van Anneke Bezem is om waar mogelijk evidence-based te werken.

Anneke Bezem heeft ruim dertig jaar onderwijservaring als docent wiskunde. Zij heeft zich na haar studies informatica en wiskunde gespecialiseerd in deelgebieden van de psychologie waaronder faalangst, stressmanagement, persoonlijke vitaliteit, trauma, alle facetten rondom het beelddenken, visuele disfuncties, cognitieve stijlen, primaire reflexen en voeding vanuit de orthomoleculaire principes in relatie met leerproblemen (ADHD en ASS).

In juni 2012 heeft Anneke Bezem in samenwerking met Prof. dr. J.M.J. Murre het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de Beeld en Brein® Leerstrategieën afgerond. Zij zet het samenwerkingsverband met Jaap Murre voort in verdere wetenschappelijke onderzoeken omtrent leerstrategieën en de cognitieve stijlen; beelddenken en taaldenken.

Anneke Bezem is auteur van de boeken:


  • E-book STERKerSTAAN de spil bij faalangst, STERKerSTAAN Kijken en zien
  • Het grote informatieboek Beeld en Brein® Beelddenken en Talent Gericht leren
  • Het boek STERKerSTAAN Kijken en Zien
  • Werkboek Beeld en Brein® Schoolbasis
  • E-book Beelddenken en Voortgezet Onderwijs
  • E-book Tafels in beweging

Tevens is zij lesauteur van verschillende reken- en wiskundemethoden, het softwareprogramma `Ken je leerstijl` en leersets voor kinderen met leerproblemen voor Tiktegel®.

In juni 2020 heeft Anneke de HBO opleiding Orthomoleculair Natuurkundige Therapeut afgerond.

Haar motto: `Kijk naar mogelijkheden!`